Sougia Taxi to Samaria with Meletis
meletistaxisougia@gmail.com

Πως να περάσετε την ημέρα σας στη Σούγια

Ταξί Σούγιας & Μίνιβαν – Μελέτης

Τι να πούμε για την Ομορφιά της Σούγιας. Ένας προορισμός που μπορεί να σας ηρεμήσει και να σας κάνει να ξεφύγετε από τα δεινά και τον θόρυβο της πόλης, με κρυστάλλινα νερά και πολλά μονοπάτια γύρω από τη Σούγια που απλά σας φέρνουν κοντά στη φύση και την ομορφιά της. Εδώ στο Sougia Taxi Μελέτης έχουμε συναντήσει πολλούς ανθρώπους και επιστρέφουμε πελάτες με το πέρασμα των χρόνων, που προτιμούν το φιλικό και επαγγελματικό μας προσωπικό και είναι στην ευχάριστη θέση να σας δώσουμε οδηγίες με τις καλύτερες γνώσεις μας σχετικά με το τι να κάνετε και πού να πάτε για τις διακοπές σας στη Σούγια.

Βρείτε την Ομορφιά της Σούγιας με τη Sougia Taxi Μελέτης

Αν ψάχνετε για ταξί της Σούγιας ή μίνι βαν, έχετε έρθει στο σωστό μέρος. Μπορείτε να κλείσετε το ταξί σας, καλέστε μας, ένα γρήγορο sms ή επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της φόρμας επικοινωνίας. Εάν ταξιδεύετε στην Κρήτη με αεροπλάνο και φτάσετε στο αεροδρόμιο των Χανίων, μπορείτε επίσης να κάνετε κράτηση το ταξί μας από το αεροδρόμιο Χανίων προς τη Σούγια με τον Μελέτη ή κάποιο από τους επαγγελματίες οδηγούς μας.

Ήρθε λοιπόν η ώρα για αυτές τις πληροφορίες που υποσχεθήκαμε! Αν θέλετε να βρείτε όμορφα μέρη γύρω από τη Σούγια και δραστηριότητες, συνεχίστε να διαβάζετε. Για όσους διψούν για εξερεύνηση και για όσους θέλουν να είναι λίγο πιο δραστήριοι, μπορείτε να ρίξετε μια ματιά παρακάτω ή να περιηγηθείτε στα υπόλοιπα άρθρα μας και να ανακαλύψετε την ομορφιά της Σούγιας.

Sougia Taxi - beauty of Sougia

Η Sougia Taxi Μελέτης προτείνει – Εκκλησία Αγίας Ειρήνης

Ακριβώς στη γωνία, ή καλύτερα μόλις 5 χλμ. από το χωριό στο δυτικό μέρος θα συναντήσετε το τέλος του Φαράγγι της Αγίας Ειρήνης. Είναι ένας χωματόδρομος περίπου 30 λεπτά περπάτημα που οδηγεί στην έξοδο του φαραγγιού, περιτριγυρισμένος από ψηλά πεύκα. Εκτός από το περπάτημα, μπορείτε να φτάσετε είτε νοικιάζοντας ένα 4×4, το δικό σας αυτοκίνητο εκτός δρόμου είτε με τη Sougia Taxi Μελέτης. Στο δρόμο σας προς την κορυφή θα βρείτε μια εντυπωσιακή θέα σε ολόκληρο το χωριό Σούγια και το απέραντο Λιβυκό Πέλαγος.

Μόλις 5 χλμ. από τη Σούγια βρίσκεται η μικρή εκκλησία της Αγίας Ειρήνης

Εκεί βρίσκεται το εκκλησάκι της Αγίας Ειρήνης, με αρχιτεκτονικό τύπο μονόκλιτου (ή άκλιτου) βυζαντινού ναού με τρούλο. Στην παρούσα κατάσταση ο ναός σώζεται με πρόσφατα ανακαινισμένο τρούλο. Τοποθετείται χρονολογικά γύρω στον 13ο αιώνα και η αρχιτεκτονική του συνδέεται με την παράδοση της ελληνικής ορθόδοξης εκκλησίας. Μεγάλη γιορτή γίνεται στις 5 Μαΐου με φαγητό και τραγούδια.

Οι εσωτερικές σωζόμενες τοιχογραφίες αποκαλύφθηκαν το 2008 και πιστεύεται ότι ήταν έργο του πολύ δραστήριου στη Δυτική Κρήτη ζωγράφου Theodoro Daniil Veneri.

Φαράγγι Σαμαριάς με την Sougia Taxi Μελέτης

Το φαράγγι της Σαμαριάς είναι ένας περίφημος προορισμός για πολλούς τουρίστες σε όλο τον κόσμο. Μπορείτε να κάνετε κράτηση για ταξί στη Σούγια ή μίνι βαν αν είστε παρέα, ώστε να σας μεταφέρουμε με ασφάλεια στις καλύτερες τιμές στο φαράγγι της Σαμαριάς ή στην είσοδό του στο Ξυλόσκαλο, την αρχή του φαραγγιού της Σαμαριάς. Από εκεί είναι περίπου μισή μέρα πεζοπορία, ανάλογα με την εμπειρία σας. Θα βρείτε σημεία νερού σε κάθε ένα ή δύο χιλιόμετρα μέσα από αυτό το καταπληκτικό φαράγγι.

Ταξί από τη Σούγια προς το Φαράγγι της Σαμαριάς με άνεση και ασφάλεια

Μπορείτε να βρείτε πολλά άρθρα για τη Σούγια και πληροφορίες για το φαράγγι της Σαμαριάς στη σελίδα μας ή στη επίσημη σελίδα για το Φαράγγι της Σαμαριάς. Αν ψάχνετε για ταξί της Σούγιας για το φαράγγι της Σαμαριάς ή ένα μίνι βαν, μην ψάχνετε άλλο. Μπορείτε να κλείσετε το ταξί σας, καλέστε μας, ένα γρήγορο sms ή επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της φόρμας επικοινωνίας. Μπορείτε επίσης να δείτε την σελίδα μας για το Θαλάσσιο ταξί Σαμαριάς.

Θαλάσσιο ταξί Σαμαριάς

Το θαλάσσιο ταξί Σαμαριάς μπορει να σας μεταφέρει οπουδήποτε θέλετε ιδιωτικά ή με την παρέα σας σε πολλούς προορισμούς γύρω από το φάράγγι της Σαμαριάς. Μερίκοί προορισμοί είναι η Σοούγια, η χώρα Σφακίων, Γαύδος ή όποια άλλη πόλη στην Νότια Κρήτη. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες στις σελίδες μας Θαλάσσιο ταξί Σούγιας ή Θαλάσσιο ταξί Σαμαριάς.

Η Sougia Taxi Μελέτης προτείνει – Φαράγγι της Σαμαριάς ο εύκολος τρόπος

Εντάξει. Όπως ίσως έχετε ανακαλύψει, δεν μπορούν όλοι οι άνθρωποι να περπατήσουν κάτω από τον καυτό ήλιο για μερικές ώρες, ακόμα και για το καλύτερη εμπειρία του φαραγγιού της Σαμαριάς. Σε αυτή την περίπτωση, υπάρχει εναλλακτική λύση. Έγινε από ανθρώπους που θέλουν να παρακάμψουν τη μεγάλη διαδρομή, αυτούς που είναι ευχαριστημένοι με λιγότερα, ή ακόμα και εκείνους που έχουν κάνει το φαράγγι της Σαμαριάς μερικές φορές και χρειάζονται μια εναλλακτική. Μπορείτε απλά να πάρετε το πλοίο της ΑΝΥΚΔΥΚ για να σας πάει στην Αγία Ρουμέλη ή ένα θαλάσσιο ταξί και να περπατήσετε στο φαράγγι της Σαμαριάς μέχρι τις λεγόμενες Σιδερένιες Πύλες (γιατί δεν υπάρχει πουθενά σίδερο…). Το οποίο συμβαίνει να είναι και το στενότερο σημείο του φαραγγιού με μόλις 4 μέτρα πλάτος και περίπου 500 μέτρα ύψος!). , ή ακόμα καλέστε ένα θαλάσσιο ταξί της σούγιας.

Δραστηριότητες στη Σούγια –  Μονοπάτι στην Αρχαία Λισσό

Ένας υπέροχος μικρός κόλπος κοντά στη Σούγια είναι ο κόλπος μπροστά από την Αρχαία Λισσό. Μπορείτε να φτάσετε εκεί από το μονοπάτι ( η διαδρομή ανήκει στο Μονοπάτι Ε4 μεταξύ Σούγιας και Παλαιόχωρας ), ή με Θαλάσσιο Ταξί Σούγιας. Είτε έτσι είτε αλλιώς αξίζει σίγουρα μια επίσκεψη. Αν αποφασίσετε να πάρετε το μονοπάτι κοντά στη Σούγια , θα ξεκινήσετε ακριβώς πίσω από το λιμάνι της Σούγιας και θα ξεκινήσετε μια ήπια ανάβαση. Μετά από αυτό ακολουθεί κάποια κατάβαση για να φτάσετε στη Λισσό. Αν αποφασίσετε να πάτε στη Λισσό με τον εύκολο τρόπο, δηλαδή μέσω του θαλάσσιου ταξί της Σούγιας, ανεβαίνοντας από τη θάλασσα, θα βρείτε ένα ρωμαϊκό νεκροταφείο στο αριστερό σας χέρι στους λόφους, τα ερείπια ενός ρωμαϊκού θεάτρου και μια μικρή δεξαμενή .

Μην χάσετε το πανηγύρι του Άη Κύρκου στην Αρχαία Λισσό δίπλα στη Σούγια

Η Λισσός ήταν γνωστή στα αρχαία χρόνια για το πνευματικό της κέντρο. Είναι ένα από τα λίγα μέρη στην Κρήτη που μπορείτε να βρείτε ένα Ασκληπιείο . Σήμερα σώζεται και διατηρείται μόνο το ψηφιδωτό. Την ημέρα της γιορτής της Λισσού, συνήθως μαζεύεται ένα μεγάλο πλήθος κόσμου που φέρνει φαγητό και ποτά από το προηγούμενο βράδυ ή το βράδυ του πανηγυριού. Η εκκλησία έχει μια βραδινή λειτουργία και μια νωρίς το πρωί το ξημέρωμα που είναι απλά μεγαλοπρεπής. Μπορείτε να βρείτε περισσότερα για το μεγάλο πανηγύρι της Αρχαίας Λισσού , που γίνεται στις 15 Ιουλίου για τον εορτασμό της εκκλησίας του Άη Κύρκου όπως τη λέμε εμείς οι ντόπιοι, στο αφιερωμένο άρθρο μας στο blog μας. Υπάρχουν πολλές περισσότερες κρυφές εκπλήξεις σε αυτόν τον μικρό προορισμό που μπορείτε να μάθετε μόνοι σας. Μια μικρή έκπληξη θα σας περιμένει αν «Δοκιμάσετε ένα νυχτερινό κολύμπι κάτω από την πανσέληνο».

Δραστηριότητες στη Σούγια –  εκκλησάκι Προφήτη Ηλία – παραλία Τρυπητή

Μόλις 400 μέτρα πάνω από την παραλία της Τρυπητής βρίσκεται αυτό το όμορφο εκκλησάκι του προφήτη Ηλία. Η εκκλησία πανηγυρίζει την ονομαστική εορτή του Αγίου, στις 20 Ιουλίου.

Ο Προφήτης Ηλίας έχει εκπληκτική θέα στο Λιβυκό Πέλαγος

Το προηγούμενο βράδυ (19 Ιουλίου) πολύς κόσμος μαζεύεται στο ξωκλήσι για να διανυκτερεύσει στους γύρω χώρους και να γιορτάσει με καλό, ποτό και παραδοσιακά τραγούδια. Αξίζει να το επισκεφτείτε αν βρίσκεστε στη Σούγια στις 19 Ιουλίου.

Δραστηριότητες στη Σούγια – Λίμνες ή Παραλία Αγίου Αντώνη – Χάρι

Περίπου 2,5 χλμ. ανατολικά της Σούγιας μπροστά στη θάλασσα θα βρείτε ένα εκκλησάκι. Το παρεκκλήσι λέγεται εν συντομία του Αγίου Αντωνίου αλλά είναι αληθινά του Αγίου Αντωνίου & της Παναγίας Χιλιοαρμενίτισσας και χωρίζεται ουσιαστικά σε δύο μέρη. Το όνομα της Παναγίας ως Χιλιοαρμενίτισσα προέρχεται από την τοπική παράδοση που λέει ότι στέλνει χίλια κεριά όταν αγριεύει η θάλασσα για να μην χάσουν το δρόμο τους τα καράβια που παλεύουν με τα κύματα.

Ανατολικά της Σούγιας, ακριβώς έξω από τον Ε4 θα βρείτε την παραλία του Αγίου Αντώνη

Ξεκινώντας από το μονοπάτι Ε4 λίγο μετά το σπήλαιο του πολύφημου ξεκινάτε το δρόμο σας προς τη θάλασσα και αφήνοντας το μονοπάτι Ε4. Σε αυτό το σημείο αφήνετε τις μαύρες και κίτρινες πινακίδες για να ακολουθήσετε τις κόκκινες πινακίδες στα βράχια και θα είστε μια χαρά.

Πώς μπορείτε να επισκεφτείτε τον Άγιο Αντώνιο;

Η παραλία που βρίσκεται κάτω από το ξωκλήσι,πήρε το όνομά της από τον Άγιο Αντώνιο. Τα νερά είναι αρκετά κρύα και πιθανώς υπάρχουν υποβρύχιες πηγές που γεμίζουν τον κόλπο, από το λιώσιμο του χιονιού από τα βουνά. Έχοντας πει το παραπάνω, αξίζει να αναφέρουμε ότι το ραδόνιο έχει βρεθεί σε νερά που είναι λιγότερο αλατούχα από το θαλασσινό νερό και θεωρείται ιδανικά για ιαματικά λουτρά. Όπως έχετε καταλάβει μέχρι τώρα αυτή η μικρή παραλία ακούει σε πολλά ονόματα. Μερικές φορές οι ντόπιοι μπορεί να το αποκαλούν Χαρέι( Από το Χαρά ρέει), ή Λίμνες ( λίμνες ) και φυσικά την παραλία του Αγίου Αντωνίου.

Η παραλία είναι με βότσαλο, όπως και οι περισσότερες παραλίες της Νότιας Κρήτης και έχει πολλά πεύκα και κάποια άγρια ​​χλωρίδα. Είναι ιδανικό για κολύμβηση με αναπνευστήρα, γυμνισμό και φυσικά κάμπινγκ. Θα βρείτε πολύ κόσμο να φτάνει με βάρκες το βράδυ της 1ης Ιουλίου για να κατασκηνώσει στη φύση και να λάβει μέρος στο πανηγύρι που γίνεται στη γιορτή της Παναγίας της εκκλησίας στις 2 Ιουλίου. Η εκκλησία έχει 2 γιορτές κάθε χρόνο. Ένα για την εορτή του Αγίου Αντωνίου (17 Ιανουαρίου) και ένα για την Παναγία (2 Ιουλίου). Την ημέρα του πανηγυριού μπορεί να είναι η μόνη μέρα που θα βρείτε αυτή την παραλία γεμάτη. Φροντίστε καλά το φαγητό και το νερό σας, αφού δεν είναι οργανωμένη παραλία.

 

Η Sougia Taxi Μελέτης προτείνει το Sougia Water Taxi

Δεν έχουμε αναφέρει ακόμη όλες τις εκδρομές με μικρά καραβάκια που μπορείτε να κάνετε στη Νότια Κρήτη, αν δεν είστε τύπος της πεζοπορίας. Γιατί η Σούγια δεν είναι μόνο για τους τολμηρούς! Φυσικά μιλάμε για το θαλάσσιο ταξί της Σούγιας ( Ταξί), που μπορεί να σας μεταφέρει σε πολλές παραλίες και κρυμμένα διαμάντια γύρω από τη Σούγια χωρίς οδική σύνδεση. Μπορείτε να κάνετε κράτηση για τα ταξί της Σούγιας και αφήστε τα υπόλοιπα σε εμάς.

Δραστηριότητες στη Σούγια –  αρχαία πόλη της Έλυρου

Η Αρχαία Έλυρος ήταν μια σημαντική πόλη ανάμεσα στην Κυδωνία (περιοχή Χανιά) και Lissus. Το λιμάνι της ήταν η Συία (Σούγια) και η Λισσός, όπου ανακαλύφθηκαν πολύ σημαντικά ευρήματα. Ο αρχαιολογικός χώρος που ανακάλυψε ο Robert Pashley βρίσκεται στο λόφο Κεφάλα περίπου 500 μέτρα βορειοδυτικά του σημερινού χωριού Ροδοβάνι. Μέχρι σήμερα ο χώρος δεν έχει ακόμη ανασκαφεί.

Αρχαία Έλυρος – μια παλιά πόλη με μεγάλη ιστορία

Μπορεί να φτάσατε στα Χανιά με ένα πλοίο με το όνομα Έλυρος. Όμως η Έλυρος ήταν κάτι πολύ περισσότερο από αυτό. Η Έλυρος ήταν σημαντική από την Κλασική Ελληνική Εποχή (περίπου 500π.Χ. έως 350π.Χ.). Θεωρήθηκε ως η σημαντικότερη πόλη της Νοτιοδυτικής Κρήτης και λέγεται ότι είχε περίπου 16.000 κατοίκους και περίπου 30.000 στην ακμή της. Ήταν βιομηχανική πόλη και είχε παραγωγή μεγάλων όπλων. Θεότητες της πόλης ήταν ο Θεός Απόλλωνας και η νύμφη Ακακαλλίδα και οι γιοι τους. Στα γραπτά του αρχαίου γεωγράφου Παυσανίας, μπορούμε να βρούμε ότι, Υπήρξε προσφορά στο Μαντείο των Δελφών ενός χάλκινου αναθηματικού συγκροτήματος. Μια κατσίκα που τάιζε τους δύο μικρούς γιους του Θεού Απόλλωνα και της νύμφης Ακακαλλίδας (Φυλακίδης και Φίλανδρος). Η αρχαία Έλυρος ήταν επίσης μια από τις τριάντα πόλεις που υπέγραψαν το διάταγμα με τον Ευμένη Β’ το 183 π.Χ. και είχε το δικό του νόμισμα με το όνομα της πόλης (Ελυρος) και μια κατσίκα που χρησιμοποιούνταν στην Υρτακίνα, τη Συία, τη Λισσό και τα γύρω χωριά, κάτι που ήταν ξεκάθαρα σημάδι δύναμης.

Η τοποθεσία, όπως ήδη αναφέρθηκε, δεν έχει ανασκαφεί ακόμα και υπάρχουν λίγα πράγματα να δείτε, αλλά εξακολουθεί να έχει εκπληκτική θέα προς τη Σούγια και το Ροδοβάνι. Ένα ρωμαϊκό άγαλμα του Έλληνα φιλοσόφου Ελύρου ανακτήθηκε και μεταφέρθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο στα Χανιά και μπορείτε να το βρειτε στη μόνιμη έκθεσή του. Η πόλη τελικά καταστράφηκε από τους Σαρακηνούς. Ανακαλύφθηκε μια πινακίδα στην πόλη που γράφει

“Εδοξε την πόλει των Ελυρίων” που σημαίνει “Ευλογημένη να είναι η πόλη των Ελυρίων”

Το 2008 η ναυτιλιακή ANEK Lines ονόμασε ένα από τα πλοία της «Έλυρος» από την αρχαία πόλη.

Αν θέλετε να επισκεφτείτε την αρχαία Έλυρο, οι παρακάτω οδηγίες μπορεί να σας βοηθήσουν.

Στο δρόμο από Χανιά προς Σούγια, στη διασταύρωση Ροδοβάνι στρίβετε προς Σούγια. Μετά από 20 μέτρα πρέπει να στρίψετε δεξιά σε χωματόδρομο. Από εκεί μετά την αρχική σας στροφή πρέπει να πάτε αριστερά προς την Εκκλησία. Μπορεί να είναι δύσκολο για το όχημά σας, οπότε μπορείτε να περπατήσετε τη μικρή απόσταση μέχρι την εκκλησία.

Περνώντας την εκκλησία, προς τα ανατολικά θα βρείτε φράχτη και πόρτα. Φροντίστε να κλείσετε την πόρτα πίσω σας. Μετά από κάποια αναρρίχηση μπορείτε να φτάσετε στην τοποθεσία. Μπορείτε επίσης να ρωτήσετε τον πολύ φιλικό ιερέα. Μπορείτε επίσης να βρείτε πιο λεπτομερείς πληροφορίες για την επίσκεψή σας στην Έλυρο σε αυτό το υπέροχο άρθρο στο meetcrete.com

 

Δραστηριότητες στη Σούγια –  αρχαία πόλη Υρτακίνα

Ψηλά πάνω από τους λόφους συναντάς την αρχαία πόλη Υρτακίνα. Βρίσκεται στην κορυφή ενός λόφου που ονομάζεται Καστρί, δίπλα στο σημερινό χωριό Τεμένια. Τα Τεμένια είναι σήμερα γνωστά για τις φυσικές πηγές της και μπορείτε να γευτείτε το νερό από μια μικρή τρεχούμενη πηγή μέσα στο χωριό. Η Υρτακίνα μάλλον άκμασε στην Ελληνιστική Ελληνική Εποχή (μεταξύ 323 π.Χ. και 31 π.Χ.). Ακόμα και σήμερα μπορείτε να βρείτε μερικά υπολείμματα από τα δύο τεράστια τείχη της πόλης που περιβάλλουν την πόλη, που έμελλε να την προστατεύσουν από επιδρομές και επιθέσεις εκείνη την επικίνδυνη εποχή. Η πόλη ήταν αυτόνομη και είχε τα δικά της δύο νομίσματα. Το ένα εμφάνιζε ένα δελφίνι και ένα αστέρι οκτώ ακτίνων και ένα άλλο με ένα κρητικό αγριόγιδο (Κρι Κρι) και μια μέλισσα που ονομαζόταν Τάρρα (η Τάρρα ήταν γειτονική αρχαία πόλη). Η αρχαία Υρτακίνα ήταν επίσης μια από τις πόλεις που υπέγραψαν το διάταγμα με τον Ευμένης Β’.

Οι ανασκαφές το 1938-39 στην τοποθεσία, αποκάλυψαν έναν αρχαίο ναό του θεού Pannas (Πάν) και ένα άγαλμα, που μπορείτε να βρείτε σήμερα μαζί με μια κυρτή ταφόπλακα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανιά. Μπορείτε επίσης να βρείτε μια υπέροχη μικρή εκκλησία του 13ου αιώνα. Εκκλησία του Σωτήρος Χριστού. Στην πόλη μπορείτε επίσης να βρείτε έναν δρόμο που κατηφορίζει προς τη Λισσό και έξω από τα τείχη, μια νεκρόπολη με καμπύλες ταφόπλακες που δυστυχώς βρέθηκαν βεβηλωμένες.

 

Πώς θα πάτε στην Αρχαία Υρτακίνα με την Sougia Taxi Μελέτης

Φεύγοντας από το χωριό Τεμένια και παίρνοντας το δρόμο για Μάζα θα δείτε μια πινακίδα «Αρχαία Υρτακίνα». Μπορείτε να παρκάρετε το αυτοκίνητό σας εκεί και να ξεκινήσετε την ανηφόρα. Σε περίπτωση που δεν έχετε αυτοκίνητο, μπορείτε να κλείσετε το ταξί της Σούγιας για να σας μεταφέρουμε στο χωριό Τεμένια. Η ανάβαση διαρκεί περίπου 30-40 λεπτά και η απόσταση είναι περίπου 2 χλμ. Η αναρρίχηση στην κορυφή θα σας προσφέρει υπέροχη θέα σε όλη την περιοχή. Βασισμένο σε ένα λόφο με υπέροχη θέα στη Σούγια Βορειοανατολικά και στο Λιβυκό πέλαγος, το βαθύ φαράγγι της Αγίας Ειρήνης και των γειτονικών χωριών Ροδοβάνι & Κουστογέρακο. Στα ανατολικά αγναντεύεις τις κορυφές των λευκών βουνών (Βολακιάς και Γκίγκιλος). Αν σας αρέσει η πεζοπορία, μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στη σελίδα μας με μονοπάτια κοντά στην περιοχή Σούγια. Εάν αποφασίσετε να πάτε σε αυτή τη μάλλον μεγάλη πόλη, σημειώστε πού μπήκατε, καθώς το να χαθείτε είναι εύκολο.

 

Δραστηριότητες κοντά στη Σούγια – Παλαιόχωρα

Αν έχετε ένα ελεύθερο βράδυ και θέλετε να δείτε λίγο κόσμο και να ξεφύγετε από τη γαλήνη της Σούγια , μπορείτε να κάνετε ημερήσια εκδρομή στην Παλαιόχωρα. Η Παλαιόχωρα βρίσκεται σε μια χερσόνησο δυτικά της Σούγιας και είναι συγκριτικά μεγαλύτερη πόλη από τη Σούγια, με έντονη νυχτερινή ζωή και περισσότερο κόσμο.

Παλαιόχωρα – Νύφη του Λιβυκού Πελάγους

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την Παλαιόχωρα στην ειδική σελίδα μας Ταξί προς Παλαιόχωρα. Σε περίπτωση που χρειαστείτε για να κλείσετε ταξί για Παλαιόχωρα ή minivan σε περίπτωση που είστε ομάδα ατόμων, μπορείτε να κάνετε την κράτησή σας απευθείας από αυτή τη σελίδα. Μπορείτε επίσης να πάρετε το πλοίο της ΑΝΕΚΔΥΚ από τη Σούγια από Πέμπτη έως Σάββατο, αλλά φροντίστε να θυμάστε το χρονοδιάγραμμα. Το πλοίο που κάνει αυτό το δρομολόγιο είναι το F/B SAMARIA I.

 

Χωριά Λιβαδάς και Κουστογέρακο με το ταξί του Μελέτη στη Σούγια

Στο δρόμο που κατηφορίζει προς τη Σούγια, συναντάτε τη διασταύρωση προς Κουστογέρακο. Το Κουστογέρακο είναι ένα ηρωικό ορεινό χωριό σε υψόμετρο 510μ και απέχει 73χλμ από τα Χανιά. Σε μια απογραφή του 2011 αναφέρθηκε ότι είχε 44 χωρικούς. Λίγο πιο νότια του Κουστογέρακου σε υψόμετρο 820 μέτρων βρίσκεται η πετρόκτιστη εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης που γιορτάζεται με πανηγύρι στις 25 Νοεμβρίου κάθε χρόνο. Η εκκλησία χτίστηκε εκεί ως ανάμνηση για τους Ήρωες που γλίτωσαν τον θάνατο από τους Γερμανούς στις 25/11/1943. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το θρυλικό αγώνα της Αχλάδας και των Ηρώων του Κουστογέρακου σε αυτό το άρθρο ( σε τοπική εφημερίδα ), πώς χτίστηκε η εκκλησία και το θαύμα που έγινε και έσωσε τους ντόπιους Επαναστάτες. Το Κουστογέρακο βρίσκεται στο μονοπάτι Ε4. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες διαδρομές από το Κουστογέρακο εδώ. Την εκκλησία έχτισε ο Πατεράκης Μιχάλης, γιος ενός από αυτούς που σώθηκαν εκείνη την ημέρα.

Βόρεια της Σούγιας συναντάς το Κουστογέρακο ένα ηρωικό χωριό

Ο Λιβαδάς είναι ένα μικρότερο χωριό πριν από το Κουστογέρακο σε υψόμετρο 292 μ. με λιγότερους κατοίκους του χωριού. Ο Λειβαδάς μαζί με τη Σούγια και το Κουστογέρακο ήταν ένα από τα χωριά που λεηλατήθηκαν και κάηκαν κατά την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Διαθέτει δίκλιτο ναό των Αγίων Πάντων που χτίστηκε σύμφωνα με μαρτυρίες χωρικών γύρω στο 1850 και έχει αγιογραφίες του 1888 από τον ζωγράφο Οικονόμου Π. Κωνσταντίνο.

Αν θέλετε να πάρετε ένα ταξί στη Σούγια για τις διακοπές σας ή μια πεζοπορική εκδρομή μπορείτε να καλέστε τη Σούγια ταξί Μελέτης στο τηλέφωνο, χρησιμοποιήστε την επικοινωνία φόρμα ή στείλτε μας ένα email στη διεύθυνση meletistaxisougia@gmail.com. Το καλά εκπαιδευμένο προσωπικό μας θα χαρεί να σας εξυπηρετήσει άνετα και σας μεταφέρει με ασφάλεια στον προορισμό σας. Έχουμε επίσης ειδικές τιμές στο Αεροδρόμιο Χανίων προς Σούγια</a > διαδρομή. Βεβαιωθείτε ότι μας ζητήσατε μια προσφορά και κλείστε εκ των προτέρων τη διαδρομή σας. Μείνετε ασφαλείς με το Sougia Taxi Meletis.

 

Ενημερωθείτε με άλλα άρθρα από τη Σούγια Ταξί Μελέτης:

Κλείστε το ταξί σας στη Σούγια, τους τρόπους για να φτάσετε στη Σούγια και τις πιο σημαντικές πληροφορίες

Και πάλι, εάν είστε μια ομάδα ανθρώπων ή χρειάζεστε ειδική βοήθεια, ρίξτε μια ματιά στις παρακάτω σελίδες.

Για Οικογένειες και μεγάλα γκρουπ 

Θέματα υγείας στη Σούγια  – Ταξί Μελέτης

Άδεια ΑμεΑ Σούγια Ταξί Μελέτης

Φιλικό με τα Pet Taxi Meletis

Call Now Button