Sougia Taxi to Samaria with Meletis
meletistaxisougia@gmail.com

Σούγια → Φαράγγι Σαμαριάς, Οροπέδιο Ομαλού

Usefull information About your Taxi transfer

Taxi & Minivan transfer:1 με 20 επιβάτες

Distance per way: 39χλμ

Transfer time: περίπου 55 λεπτά

Need help booking?

Call our customer service on the number below to speak to our advisors who will help you with all your travelling needs.

+30 6940 859860

Why Book with us

✔️ Roundtrip Discounts
✔️ Pick-up guarantee
✔️ Price guarantee

Ταξί προς τη Σαμαριά | Μεταφορά με ταξί ( 1 έως 8 επιβάτες ) | Ταξί από Σούγια για Φαράγγι Σαμαριάς

Η τιμή για το ταξί από Χανιά προς τη Σαμαριά (Φαράγγι Σαμαριάς ) ή το Ταξί από Σούγια προς τη Σαμαριά (Φαράγγι Σαμαριάς) είναι ανά όχημα και όχι ανά άτομο. Το Ταξί μας στη Σούγια μπορεί να μεταφέρει έως και 4 επιβάτες ανά όχημα και το  Sougia Taxi Minivan μπορεί να μεταφέρει έως και 8 άτομα για μια μικρή ημερήσια εκδρομή. Σημείο αφετηρίας μπορεί να είναι η Σούγια, τα Χανιά ή οποιαδήποτε άλλο μέρος της Κρήτης, καθώς δραστηριοποιούμαστε σε όλη την Κρήτη.

Τα οχήματά μας για το ταξί από τα Χανιά στη Σαμαριά (Φαράγγι Σαμαριάς) ή το Ταξί από τη Σούγια στο φαράγγι της Σαμαριάς είναι ένα άνετο και πολυτελές Volkswagen Touran με μεγάλο χώρο για βαλίτσες και τα μίνι βαν μας είναι ολοκαίνουργια ταξιδιωτικά μίνιβαν Peugeot.

Φαράγγι Σαμαριάς – Ομαλός

Κανονική είσοδος (ή Ξυλόσκαλο) – Σούγια Ταξί Μελέτης

Φαράγγι Σαμαριάς – Ομαλός

Το Φαράγγι της Σαμαριάς, λέγεται ότι είναι το μεγαλύτερο φαράγγι της Ευρώπης και το δεύτερο πιο επισκέψιμο αξιοθέατο στην Κρήτη. Δέχεται χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο και λειτουργεί από την 1η Μαΐου έως τις 31 Οκτωβρίου. Οι ημερομηνίες έναρξης του φαραγγιού της Σαμαριάς διαφέρουν κάποιες φορές ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες.
Φαράγγι Σαμαριάς 2024 Ημερομηνίες Έναρξης.

 

Το φαράγγι δημιουργήθηκε από ένα μικρό ποτάμι που τρέχει ανάμεσα στα Λευκά Όρη και τη κορυφή Βολακιάς. Θεωρείται πλέον εθνικός δρυμός λόγω της σπάνιας πανίδας και χλωρίδας που έχει επιβιώσει στην περιοχή.

Μπορείτε επίσης να κάνετε μια περιήγηση στο φαράγγι της Σαμαριάς αποκτώντας έναν εξειδικευμένο ξεναγό για εσάς ή την ομάδα σας. Αν θέλετε μπορούμε πάντα να προτείνουμε ένα ξεναγό. Μπορείτε επίσης να ελέγξετε τη σελίδα μας για πεζοπορία για τις περισσότερες γνωστές πεζοπορικές διαδρομές και φαράγγια κοντά στη Σούγια.

Φαράγγι της Σαμαριάς – Οροπέδιο Ομαλού – Σούγια Ταξί Μελέτης

Το οροπέδιο του Ομαλού και πιο συγκεκριμένα από το Ξυλόσκαλο είναι η πάνω είσοδος στο φαράγγι της Σαμαριάς. Λέμε η πάνω, γιατί είναι πολύς ο κόσμος που αποφασίζει να ανέβει με τα πόδια στο φαράγγι και να έχει ως αφετηρία την Αγία Ρούμελη. Μπορείτε να μας ρωτήσετε και για το θαλάσσιο ταξί της Αγίας Ρουμέλης αν θέλετε. Στην κορυφή του το Ξυλόσκαλο (ξύλινη σκάλα) είναι σε υψόμετρο 1230 μ. είναι τόσο απότομο που στο παρελθόν χρησιμοποιούσαν ξύλινες σκάλες για να ανεβοκατεβαίνουν. Μετά από 16 χιλιόμετρα και περίπου 4-8 ώρες κατάβασης βγαίνετε από το φαράγγι της Αγίας Ρουμέλης στο επίπεδο της θάλασσας. Από εκεί μπορείτε να πάρετε το πλοίο για Σούγια ή Χώρα Σφακίων, να ενοικιάσετε ένα θαλλάσιο ταξί από τη Σαμαριά  ή μπορείτε εύκολα να μείνετε εκεί  τη νύχτα και να απολαύσετε την ομορφιά του τόπου μετά την αποχώρηση του πλήθους.

Η δυσκολία της πεζοπορίας στο φαράγγι της Σαμαριάς είναι μια ερώτηση που τίθεται συχνά από πολύ κόσμο. Μόνο τα πρώτα χιλιόμετρα είναι λίγο πιο δύσκολα με την απότομη κατάβαση. Μπορείτε πάντα να ακολουθήσετε τον δικό σας ρυθμό για να περπατήσετε μέσα στο φαράγγι της Σαμαριάς. Αν ψάχνετε για ένα πιο εύκολο φαράγγι, μπορείτε να πάρετε ένα ταξί για το φαράγγι της Αγίας Ειρήνης. Το φαράγγι της Αγίας Ειρήνης όπως μπορείτε να διαβάσετε στη σελίδα μας είναι πιο εύκολο και κυρίως σε κάτω από την σκιά των δέντρων.

Πρόσβαση στο φαράγγι Σαμαριάς – Ομαλού

Αν και υπάρχει λεωφορείο από Σούγια για Ομαλό και λεωφορείο από Ομαλό για Χανιά ή Σούγια, φεύγει πολύ νωρίς το πρωί ή δεν είναι πολύ συχνά. Ωστόσο, είμαστε πρόθυμοι και σε θέση να σας προσφέρουμε ένα ξεκούραστο ταξί στον Ομαλό (Ξυλόσκαλο) με τις υπηρεσίες ταξί ή μίνι βαν.

Πώς θα είναι ο καιρός στο φαράγγι της Σαμαριάς;

Μπορείτε να ελέγξετε τον καιρό online μέσω ενός μετεωρολογικού σταθμού. Να ξέρετε ότι ο σταθμός βρίσκεται κάπου στη μέση της διαδρομής, οπότε μπορεί να κάνει λίγο πιο κρύο στην κορυφή του φαραγγιού. Καιρός στο φαράγγι της Σαμαριάς.

Χάρτης διαδρομής του φαραγγιού της Σαμαριάς

omalos samaria gorge trail info

    Book a Taxi

    From Sougia to Omalos - Samaria Gorge





    Προσοχή! Σε περίπτωση που δεν λάβετε επιβεβαίωση κλήσης ή email, μπορεί να μας έχετε δώσει λάθος πληροφορίες.
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΚΛΗΣΗ / EMAIL ΓΙΑ ΝΑ ΙΣΧΥΟΥΝ

    Μπορείτε πάντα να κάνετε κράτηση για το ταξί της Σούγιας για οποιονδήποτε προορισμό από το Φόρμα κράτησης ταξί στη Σούγια.

    Μπορείτε να κάνετε την κράτησή σας με τη φόρμα σε αυτή τη σελίδα συμπληρώνοντας τη φόρμα κράτησης για ταξί ή minivan (ταξί από τα Χανιά στον Ομαλό (Φαράγγι Σαμαριάς) ή τη μεταφορά με ταξί από τη Σούγια στον Ομαλό (Φαράγγι Σαμαριάς)) και να μας δώσετε τη χαρά της μεταφοράς σας με ασφάλεια και άνεση, στην καλύτερη δυνατή τιμή. Η πληρωμή γίνεται απευθείας στον οδηγό στο τέλος της διαδρομής. Δεν απαιτείται προπληρωμή.

    slider

    Taxi and minivan Omalos Gorge

    slider

    Taxi and minivan Omalos Gorge

    slider

    Taxi and minivan Omalos Gorge

    Οδικός χάρτης & Διαδρομή

    Μπορείτε επίσης να εκτυπώσετε έναν χάρτη που παρέχεται από τον τουριστικό οργανισμό της Ελλάδας στον παρακάτω σύνδεσμο. (Χάρτης Κρήτης).

    Χρήσιμα τηλέφωνα για το φαράγγι του Ομαλού Σαμαριάς

    Αριθμοί τηλεφώνου φαράγγι Ομαλού, Κρήτη προσφέρεται από το Σούγια Ταξί Μελέτης

    Αστυνομία

    100

    Τουριστική αστυνομία*

    171

    Πυροσβεστική Υπηρεσία

    199

    Πυροσβεστική υπηρεσία δασικών πυρκαγιών

    191

     

    Η τουριστική αστυνομία παρέχει κάθε είδους πληροφορίες και οδηγίες που μπορεί να χρειαστούν στις ακόλουθες γλώσσες: Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά, ώστε να αντιμετωπίζεται άμεσα οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει.

    Σαμαριά & Φαράγγι Ομαλού Τηλέφωνα επικοινωνίας

    Πρακτορείο Χανίων 28210 95511
    28210 95530
    Πρακτορείο Αγίας Ρούμελης 28250 91251
    Δασικό Φυλάκιο στο Ξυλόσκαλο 28237 70046
    Φυλάκιο Δασών Αγίας Ρουμέλης 28250 91254
    Γραφεία Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Σαμαριάς 28210 45570
    Call Now Button