Sougia Taxi to Samaria with Meletis
meletistaxisougia@gmail.com
Taxi Sougia Elafonisi beach

Ταξί από τη Σούγια προς το Ελαφονήσι

Το Ελαφονήσι

ψηφίστηκε ως μία από τις 25 κορυφαίες παραλίες στον κόσμο το 2014 από το Tripadvisor. Από τότε εκατομμύρια άνθρωποι έχουν επισκεφθεί τα τιρκουάζ ρηχά νερά και τη ροζ απαλή άμμο. Αποτελεί κοινό προορισμό για wind και kite surfers, λόγω των ισχυρών ανέμων του. Υπάρχουν δύο εκδοχές για την πηγή του ονόματος. Το πρώτο πιστεύεται ότι προέρχεται από τη λέξη «ελάφι». Οι ενετικοί χάρτες αναφέρουν τα νησιά ως Fontestino di Lafonisi ή Skolio Lafonisi, αλλά ελάφια δεν ζουν στην Κρήτη.

Η δεύτερη εκδοχή προέρχεται από την πεποίθηση ότι το Ελαφονήσι ήταν κρησφύγετο των πειρατών και το μέρος όπου έκρυβαν τους θησαυρούς τους (στα ελληνικά “Λάφυρα”). Έτσι από κάποιους ντόπιους πιστεύεται ότι το κύριο όνομα είναι Λαφονήσι, προερχόμενο από τη λέξη “Λάφυρα”. ” που σημαίνει θησαυρός και “Νησί”.

Το Ελαφονήσι είναι στην πραγματικότητα ένα νησί που χωρίζεται από την ακτή της Κρήτης με μια όχι και τόσο βαθιά λιμνοθάλασσα με ζεστά νερά και μια αμμουδιά. Μπορεί να φτάσει σε βάθος περίπου 1 μέτρου κατά τη διάρκεια της παλίρροιας.

Είναι το σπίτι για περισσότερα από 100 σπάνια φυτά, μερικά από τα οποία εμφανίζονται μόνο εκεί. Μερικά από αυτά είναι οι θαλάσσιοι νάρκισσοι που ανθίζουν το καλοκαίρι  (Pancratium maritimum) και ένας σπάνιος βολβός που ανθίζει το χειμώνα Androcymbium rechingeri.

Το Ελαφονήσι είναι επίσης το σπίτι και το καταφύγιο για τις σπάνιες θαλάσσιες χελώνες καρέτα καρέτα (γνωστό και ως Caretta caretta). Μπορεί ακόμη και να εντοπίσετε κάποιες σημαδεμένες φωλιές στην άμμο. Το βραχώδες τοπίο που σχηματίζεται από τον αέρα και το νερό και οι αμμόλοφοι από την απαλή άμμο απλά θα σας καταπλήξουν.

Μετάβαση στο Ελαφονήσι από τη Σούγια

Μπορείτε να κλείσετε τη διαδρομή ταξί σούγια προς ελαφονήσι για μια άνετη βόλτα στη φόρμα κράτησης σε αυτή τη σελίδα

Μετάβαση στο Ελαφονήσι από τα Χανιά

Μπορείτε πάντα να υποβάλετε το αίτημα κράτησης από οποιονδήποτε προορισμό σε αυτόν που θέλετε μέσω της κύριας φόρμας κράτησης ταξί

    Book a Taxi

    From Sougia to Elafonisi Beach





    Προσοχή! Σε περίπτωση που δεν λάβετε επιβεβαίωση κλήσης ή email, μπορεί να μας έχετε δώσει λάθος πληροφορίες.
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΚΛΗΣΗ / EMAIL ΓΙΑ ΝΑ ΙΣΧΥΟΥΝ

    Μπορείτε πάντα να κάνετε κράτηση για το ταξί της Σούγιας για οποιονδήποτε προορισμό από τη Φόρμα κράτησης ταξί στη Σούγια.

    Χάρτης & δρομολόγιο

    Μπορείτε επίσης να εκτυπώσετε ένα χάρτη που παρέχετε από το γραφείο τουρισμού στο παρακάτω σύνδεσμο. (Χάρτης Κρήτης).

    Useful Information for Elafonisi Beach

    Common Telephone Numbers for Crete

    Police

    100

    Tourist Police*

    171

    Fire Department

    199

    Fire Department for forest fire’s

    191

     

    The Tourist police provides all kind of information and instructions that might be needed in the following languages; Greek, English, French and German, so as to deal directly with any arising problem.

    You can find a detailed visitors guide from a good friend and excellent tour guide on the following link. Elafonisi a visitors guide

    Airport Pickup
    Airport Pickup
    Always on Time
    Always on Time
    30+ Years of Driving Experience
    30+ Years of Experience
    Baby seats available
    Baby seats available
    Safety Guaranteed
    Safety Guaranteed
    Call Now Button