Sougia Taxi to Samaria with Meletis
meletistaxisougia@gmail.com
Taxi Sougia Agia Irini Gorge

Βρείτε το Ταξί σας από τα Χανιά ή τη Σούγια προς το Φαράγγι της Αγίας Ειρήνης

Φαράγγι της Αγίας Ειρήνης

Τοποθεσία της Αγία Ειρήνης

Το φαράγγι αυτό είναι μόλις 18 χλμ μακριά από τη Σούγια. Το χωριό της Αγίας Ειρήνης είναι μεταξύ του δρόμου που οδηγεί από τα Χανιά προς τη Σούγια. Το φαράγγι ξεκινάει στην Νότια πλευτά του χωριού με υψόμετρο περίπου 560 μέτρα. Βασικά αν ξεκινήσετε από την κορυφή του Φαραγγιού, στην έξοδο καταλήγετε κοντά στο χωριό Σούγια. Υπάρχουν διαδρομές αν σας ενδιαφέρουν που ξεκινούν από το κάτω μέρος του φαραγγιού και συνεχίζουν ακόμα και μετά την κορυφή του φαραγγιού της Αγίας Ειρήνης.

Φαράγγι Αγίας Ειρήνης χρόνος και απόσταση

Είναι μικρότερο φαράγγι από αυτό της Σαμαριάς, με μήκος περίπου 6.5 χλμ και πολύ λιγότερη κλίση κατάβασης με διαδρομή περίπου 3 ώρες. Αν έχετε μαζί σας μικρά παιδιά και με αρκετά διαλείμματα  μπορεί να σας πάρει περισσότερο, αλλά δεν υπάρχει φόβος γιατί υπάρχουν αρκετά σημεία που μπορείτε να σταματήσετε να ξεκουραστείτε. Έχοντας περάσει το φαράγγι με ένα εξάχρονο μικρό παιδί κάποια χρόνια πίσω μας πήρε περίπου στις 5 ώρες για να διασχίσουμε τι φαράγγι με πολλές στάσεις για ξεκούραση ή φαγητό.

Αν και είναι πολύ μικρότερο από το φαράγγι της Σαμαριάς, μην νομίζετε ότι είναι πολύ πιο εύκολο, γιατί μερικές φορές, ανάλογα με τον καιρό, υπάρχει βραχώδες έδαφος για να περπατήσετε με εμπόδια στο δρόμο ή πεσμένα δέντρα που πρέπει να περάσετε.

Η ιστορία του φαραγγιού της Αγίας Ειρήνης

Το φαράγγι είναι γνωστό στη γύρω περιοχή της Σούγιας, γιατί το 1866 δραπέτευσαν από τους Οθωμανούς μέσω αυτού του φαραγγιού 1000 γυναικόπαιδα. Έχει πλούσια βλάστηση σε δασώδη περιοχή με απόκρημνα βράχια βουνών.

Πηγή: Φαράγγι Αγίας Ειρήνης Wikipedia

Χρήσιμες πληροφορίες για το φαράγγι της Αγίας Ειρήνης και την πεζοπορία

Θα  βρείτε το φαράγγι της Αγίας Ειρήνης ανοιχτό όλο το χρόνο και το μεγαλύτερο μέρος της βόλτας είναι στη Σκιά. Στο τέλος του φαραγγιού καταλήγετε περίπου 4,5 χλμ. μακριά από το χωριό Σούγια, οπότε μπορείτε είτε να πάρετε το δρόμο της επιστροφής με τα πόδια είτε να καλέσετε ταξί για τη σούγια.

Αν και το φαράγγι της Αγίας Ειρήνης είναι ανοιχτό όλο το χρόνο, δεν συνιστούμε να το διασχίσετε τις βροχερές μέρες και ένα καλό παπούτσι πεζοπορίας θα ήταν κατάλληλο, παρόλο που το επίπεδο δυσκολίας για τη διάσχιση του φαραγγιού είναι αρκετά χαμηλό.

Πεζοπορία στο φαράγγι της Αγίας Ειρήνης

Αν ξεκινήσετε από την κορυφή του φαραγγιού, θα διαπιστώσετε ότι υπάρχουν πινακίδες μέσα στη διαδρομή που δείχνουν την απόσταση που απομένει. Θεωρείται ένα φαράγγι για αρχάριους, χωρίς δύσκολες διασταυρώσεις, αλλά θα διαπιστώσετε ότι μερικές φορές μπορεί να υπάρχουν επιπλέον εμπόδια στο δρόμο λόγω βροχών και πεσμένων βράχων.

Στην κορυφή του φαραγγιού, μπορείτε να βρείτε έναν ενημερωτικό χάρτη που δείχνει τη διαδρομή και μερικές πληροφορίες.

Κατά μήκος της διαδρομής θα βρείτε σημεία ανάπαυσης, τουαλέτες και νερό για να πιείτε, αλλά πάντα συνιστούμε στους πελάτες μας να κρατούν ένα μπουκάλι νερό για παν ενδεχόμενο.

Στο τέλος του φαραγγιού της Αγίας Ειρήνης

Όταν τελειώσετε το Φαράγγι της Αγίας Ειρήνης, υπάρχει ένα σνακ μπαρ (Oasis) για να πάρετε ένα αναψυκτικό και μετά θα πρέπει είτε να συνεχίσετε με τα πόδια (περίπου 4,5 χλμ.) ή να τηλεφωνήσετε στο ταξί της Σούγιας για να σας παραλάβουμε και να σας πάμε πίσω στη Παραλία της Σούγιας για μπάνιο και μεσημεριανό γεύμα ή πίσω στο αυτοκίνητό σας στην κορυφή του φαραγγιού της Αγίας Ειρήνης.

Αυτό το μέρος είναι λίγο δύσκολο κάτω από τον καυτό ήλιο του καλοκαιριού. Μπορείτε να μας καλέσετε στο +306940859860 και θα κανονίσουμε απευθείας τη μεταφορά σας στο ξενοδοχείο σας ή οπουδήποτε αλλού επιθυμείτε.

Ένας άλλος τρόπος μεταφοράς μεταξύ των χωριών του Νότου είναι η ακτοπλοϊκή σύνδεση που συνδέει το νότιο τμήμα της Κρήτης. Παλαιόχωρα, Σούγια, Αγία Ρουμέλη, Λουτρό και Χώρα Σφακίων. Ή κάντε κράτηση στο θαλάσσιο ταξί της Σούγιας για να σας μεταφέρει σε οποιοδήποτε από αυτά τα χωριά ή ακόμα και σε μια απομονωμένη παραλία κοντά στη Σούγια για μία γρήγορη βουτιά.

    Book a Taxi

    From Sougia to Agia Irini Gorge




    Προσοχή! Σε περίπτωση που δεν λάβετε επιβεβαίωση κλήσης ή email, μπορεί να μας έχετε δώσει λάθος πληροφορίες.
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΚΛΗΣΗ / EMAIL ΓΙΑ ΝΑ ΙΣΧΥΟΥΝ

    Μπορείτε να κλείσετε το Sougia taxi για οποιοδήποτε προορισμό από τη ειδική φόρμα κράτησης Ταξί για τη Σούγια.

    Πώς θα πάω στην Αγία Ειρήνη από τα Χανιά

    Έχετε 3 επιλογές για να φτάσετε στο φαράγγι της Αγίας Ειρήνης από τα Χανιά.

    • Μπορείτε να πάρετε ένα τουριστικό λεωφορείο (ΚΤΕΛ), κοντά στην πλατεία 1866. Το καλοκαίρι υπάρχουν συνήθως 3 λεωφορεία κατά τη διάρκεια της ημέρας και παίρνετε το λεωφορείο που κατευθύνεται προς τη Σούγια. Η διάρκεια του λεωφορείου είναι περίπου 1:30 ώρα.
    • Μπορείτε να νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο και να το αφήσετε στην κορυφή του φαραγγιού της Αγίας Ειρήνης. Όταν βγείτε από το φαράγγι, μπορείτε να κλείσετε ένα Ταξί από τη Σούγια για να σας μεταφέρει πίσω στο αυτοκίνητό σας.
    • Μπορείτε να κλείσετε εκ των προτέρων τη μεταφορά σας για το φαράγγι της Αγίας Ειρήνης μαζί μας. Λειτουργούμε τακτικά στα Χανιά και μπορούμε να κανονίσουμε να σας μεταφέρουμε εκεί και πίσω, είτε με το ταξί μας είτε με ένα από τα μίνι βαν μας που είναι ιδανικό για μεγαλύτερες παρέες.

    Μπορείτε να μας καλέσετε στο +306940859860 ή να πάτε απευθείας στην παραπάνω φόρμα κράτησης για να κανονίσετε τη μεταφορά σας στο Φαράγγι της Αγίας Ειρήνης.


    Πώς θα πάω στο Φαράγγι της Αγίας Ειρήνης από τη Σούγια

    Έχετε 3 επιλογές για να φτάσετε στο φαράγγι της Αγίας Ειρήνης από τα τη Σούγια.

    • Μπορείτε να πάρετε ένα τουριστικό λεωφορείο (ΚΤΕΛ), από το κέντρο του χωριού. Το λεωφορείο κατευθύνεται προς Χανιά και κάνει στάση για το φαράγγι της Αγίας Ειρήνης.
    • Μπορείτε να νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο και να το αφήσετε στην κορυφή του φαραγγιού της Αγίας Ειρήνης. Όταν βγείτε από το φαράγγι, μπορείτε να μας καλέσετε για να σας μεταφέρουμε πίσω στο αυτοκίνητό σας.
    • Μπορείτε να κλείσετε εκ των προτέρων το ταξί σας από τη Σούγια για το φαράγγι της Αγίας Ειρήνης που εκτελεί τακτικά δρομολόγια στη συγκεκριμένη διαδρομή για να σας μεταφέρει εκεί και πίσω, είτε με το ταξί μας είτε με ένα από τα μίνι βαν μας που είναι ιδανικό για μεγαλύτερες παρέες .

    Μπορείτε να μας καλέσετε στο +306940859860 ή να πάτε απευθείας στην παραπάνω φόρμα κράτησης για να κανονίσουμε τη μεταφορά σας στο φαράγγι της Αγίας Ειρήνης.


    Που είναι το Φαράγγι της Αγίας Ειρήνης ακριβώς?

    Τοποθεσία: Δυτική Κρήτη.Σημείο εκκίνησης: Αγία Ειρήνη, 555μ. Απλωμένο χωριό, κοντά στο οροπέδιο του Ομαλού και 43 χλμ. από τα Χανιά
    Συντεταγμένες GPS: N35.32451 E23.84353 (η βόρεια είσοδος)
    Lμήκος αυλακώσεων: 6,5 km (συν 4,5 km από την έξοδο του φαραγγιού προς Σούγια)


    Πόσο διαρκεί το ταξί από τη Σούγια στην Αγία Ειρήνη;

    Αν και η απόσταση δεν είναι τόσο μεγάλη, η διαδρομή είναι περίπου 30 λεπτά, μέσα από τους ελικοειδής δρόμους. Μη διστάσετε να μας ρωτήσετε για οτιδήποτε χρειαστείτε. Η διαδρομή με ταξί από τη Σούγια προς την Αγία Ειρήνη είναι πολύ συχνή καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας για πολλούς από τους πελάτες μας.


    Διαφορές μεταξύ του φαραγγιού της Αγίας Ειρήνης και του φαραγγιού της Σαμαριάς

    • Το φαράγγι της Αγίας Ειρήνης σκιάζεται κυρίως κατά την κατάβαση με μεγάλα δέντρα
    • Το φαράγγι της Σαμαριάς είναι πολύ μεγαλύτερο και όχι τόσο εύκολο για τα παιδιά, αλλά το φαράγγι της Αγίας Ειρήνης είναι πιο εύκολο για τα παιδιά. Απλώς βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετό χρόνο για να διασχίσετε το φαράγγι.
    • Θα βρείτε το φαράγγι της Αγίας Ειρήνης με πολύ λιγότερο κόσμο από το φαράγγι της Σαμαριάς.
    • Πιο εύκολο για τα γόνατα σας λόγω της μικρότερης κατάβασης. Ωστόσο, σημειώστε ότι εάν το επισκεφτείτε νωρίς το καλοκαίρι, ενδέχεται να μην έχει καθαριστεί ακόμα, επομένως μπορεί να έχει μερικά βραχώδη σημεία.
    • Είναι ανοιχτό όλο το χρόνο σε αντίθεση με το φαράγγι της Σαμαριάς που είναι ανοιχτό από τις αρχές της Άνοιξης έως τα τέλη του καλοκαιριού.

    Πρόσβαση στο φαράγγι της Αγίας Ειρήνης

    Μπορούμε να προσφέρουμε μια άνετη διαδρομή με το ταξί μας από τη Σούγια στο φαράγγι της Αγίας Ειρήνης.

    slider

    Agia Irini Gorge Entrance

    slider

    Agia Irini Gorge Information Board

    slider

    Our minivan in front of Agia Irini Gorge

    Χάρτης & Διαδρομή

    You can also print a map provided by the tourist organisation of Greece on the following link. (Crete Map).

    Χρήσιμα τηλέφωνα για το Φαράγγι της Αγίας Ειρήνης

    Common Telephone Numbers for Crete offered by Sougia Taxi Meletis

    Αστυνομία

    100

    Τουριστική Αστυνομία

    171

    Πυροσβεστική

    199

    Τμήμα Πυροσβεστικής για φωτιές σε δάση

    191

    Agia Irini Exit – Oasis Cafe & Taverna: +30 2823 051647

    Airport Pickup
    Airport Pickup
    Always on Time
    Always on Time
    30+ Years of Driving Experience
    30+ Years of Experience
    Baby seats available
    Baby seats available
    Safety Guaranteed
    Safety Guaranteed
    Call Now Button